Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home Nyári felzárkóztatási akció gyermekeknek, hálagondolatok felnőtteknek

Nyári felzárkóztatási akció gyermekeknek, hálagondolatok felnőtteknek

1.

Iskolai felzárkóztatási akció a nyári szünet alatt,

hogy ősszel szülő-gyermek jókedvűen, bizakodóan  lásson neki a tanévnek

 

Az alig várt nyári szünet elérkezett, de sokan már most szorongva gondolnak arra, ősszel újra kezdődik minden előröl:

  • ·        a nem karok felkelni, nem akarok suliba menni
  • ·        nem akarok tanulni
  • ·        úgysem sikerül a dolgozat, a felelet
  • ·        a tanár nekem sohasem adja meg azt a jegyet, amelyet megérdemlek
  • ·        rengeteget tanultam, mégsem értékelik
  • ·        nem jut eszembe az órán az, amit megtanultam otthon
  • ·        mindig engem szúrnak ki, pedig nem én kezdtem
  • ·        rosszul látta a tanár, én ott sem voltam…

és még sorolhatnánk a kifogásokat, magyarázatokat, melyekkel gyermekeink előállnak, és próbálják szépíteni  a történteket.

Azután eltelik néhány nap – hét, és adódik egy másik szituáció, másik szereplőkkel, de ugyanaz a félreértés, meg nem értettség, sikertelenség….

Már nem tudjuk, hogy vigasztaljuk-e gyermekünket, megszidjuk, vagy mi magunk menjünk el egy kezelésre, hogy az egészet szorongás, feszültség nélkül elviseljük.

Sajnos a gyermekeinkben leblokkolódott viselkedésminták öröklődtek vagy az évek során kialakultak, egy-két alkalommal rosszul megélt szituációkban. Ezek újra ismétlődnek  -  erősödnek  -   hasonló események során, és már kész is a berögzült minta. Ráadásul érzelmek is társulnak ezekhez a gyermek, a szülő, a környezet és a pedagógus részéről is, és már kész is a lenyomata az új viselkedésmintának.

Mivel elektro-mágneses lények vagyunk, ennek van egy rezgése is, amely azután bevonzza a frekvenciának megfelelő szituációt, és már ott találjuk magunkat az újabb kellemetlen esemény  közepén…

Ördögi kör  -  szoktuk mondani…

Ebből „kiszállni” egy felnőttnek sem könnyű, tudatosan, okosan, ésszerűen nem lehet az eseményeket felülírni. Ezer és ezer módszer lett már rá kitalálva, amelyek közül igen sok hatékony is- szerencsére!!

Ezek közé tartozik a kineziológia is, amikor

  • ·        kicsiknél: egyszerű energetikai gyakorlatok segítségével
  • ·        nagyobbaknál: az esetek átbeszélésével és gyakorlatok alkalmazásával

sikerül a beszéd-, írás-, olvasás-, nyelvtan-, szövegértés-, magatartás- és koncentrációs és egyéb  zavarokon felülkerekedni, és célzott figyelemmel, magabiztos hozzáállással sikeressé válni.

A képességekben és készségekben felmerülő hiányosságok visszanyúlnak óvodás kor előttig,  de gyakran még a magzati kor is előtérbe kerül, valamelyik szülőt ért sérelem kapcsán. Ez az érzelem beépül az energiarendszerbe, és ott is marad addig, míg valamilyen sorozatos kudarc hatására észreveszi a szülő, pedagógus, nagyszülő, hogy nincs minden rendben.

Ennek örülni kell, mert ilyenkor megérett a helyzet a továbblépésre, amikor megtörténik a felismerés, már van esély a javulásra, az átalakításra.

Nincs életünknek olyan területe, melyen ne lehetnének blokkok, ettől ezer színű a világ. Amikor lekerülnek a nyomasztó érzelmek, akkor boldog, harmonikus a világ, mely körülvesz minket, és gyermekeinket. Ez a cél, ezt szeretnénk elérni, hogy magabiztos, elégedett, jókedvű, kiegyensúlyozott és sikeres gyermekeink legyenek.

Néhány hét leforgása alatt, heti egy alkalommal, sokat fejlődnek a gyerekek, és a kezelések őszre meghozzák gyümölcsüket. A gyerekek még nagyon hamar tudnak változni, a szülő maga sem hiszi el, milyen látványosan eredményes a kezelés.

Szeretettel várom azokat, akik érzik, gyermeküknek nagy szüksége van a változásra.

 

2. A hála érzete és megélése

A háláról írni: nem hálás dolog, ha az Olvasó olyan szakaszban van, amikor azt érzi, nincs valami sok oka rá, mert nem mennek úgy a dolgai, ahogy szeretné, sőt… Pedig talán épp olyankor kél el egy kis szünet, amikor átgondolhatjuk, hol tartunk, merre megyünk.
A háláról írni hálás dolog, amikor csordultig vagyunk örömmel, boldogsággal és hálával, mert valami jó dolog történt.
Csukjuk be a szemünket és képzeljük el a saját újjászületésünket. Ez a hátralévő életünk első napja. Lélegezzünk mélyeket és nyissuk ki a szemünket. Tekintsünk a köröttünk élő színekre. Vegyük észre a környezeti hangokat. Vajon madarak csiripelnek? Vagy a szél hordja a fákról távozó leveleket? Netán egy kisbaba gőgicsél?
Újjászületünk. A forgatókönyv világos és mi magunk vagyunk a saját könyvünk szerzője. Képzeljük el az új napot, amely ránk virradt: az univerzum ajándéka, egy nap, amelyen hegyeket lehet mászni, röpülni vagyunk képesek, mások életét a korábbiaknál pozitívabban befolyásoljuk, és új szemüvegen át látjuk a világot, észrevéve benne minden apróságot, amelyekre eddig nem fordítottunk figyelmet.

NARANCSBŐR KEZELÉSE

K. Kati: Hálás vagyok Ottiliának, mert a masszázskúra nemcsak az alakomat javította, de az önbizalmamnak is jót tett…

 

Az újjászületés a hála ajándéka. A hála elvezet a tapasztalatok és megtapasztalások olyan minőségi szintjére, ahol elérhető az a képességünk, hogy a saját világunkat tudatosan formájuk olyanná, amilyenné szeretnénk. Ha úgy tetszik, mi vagyunk a pilóta, miközben a hála a repülőgép, amellyel a káoszt átrepülve boldogabb felhőkön át vezet az utunk.
A mai bőség magjait hónapokkal korábban vetettük el. A hónapokkal későbbi bőség magjait ma vetjük el. A ma, a most számít. Most kell élvezni a lét nekünk ajándékozott pillanatait, melyek elillanása után újabb minőség következik. Buddha szavait véssük emlékezetünkbe:
„Legyünk emelkedettek és hálásak, mert ha nem tanultunk ma sokat, talán tanultunk egy keveset, és ha keveset sem tanultunk, legalább nem betegedtünk meg, s ha betegek lettünk, legalább nem haltunk meg.”
Vannak, akik úgy tartják, hogy a hála a legrövidebb út a boldogsághoz. Az újjászületés során és után is lehetnek gondjaink. Ezért közreadunk néhány kipróbált és bevált módszert arra, hogy lenyugodjunk és elősegítsük a belső hálát:

• Tekintsünk minden negatív helyzetre új látásmóddal: ahelyett, hogy a rossz oldalára fókuszálnánk, energiánkat arra összpontosítsuk, hogy mi benne a jó, ill. hogyan lehet a javunkra fordítani.
• Vegyük magunkat körbe pozitív hatású dolgokkal, mert ez erősíti az elmét és a testet.
• Nincs idő a halogatásra. Mindenkivel, akit illet, közöljük, mennyire hálásak vagyunk nekik.
Mi a helyzet a negativitással?
• Azonosítsuk a vissza-visszatérő negatív gondolati mintáinkat, mert azok észrevétlenül átitatják az egész személyiségünket. Önmagunk figyelésével vegyük észre a negativitást, hogy – idővel – minden pesszimista viselkedésünket meg tudjuk szakítani.
Nem azért, hogy az életünkben ne legyen soha többé negatívum – ez nevetséges és lehetetlen vágy. A fény nincs árnyék nélkül, és a jó nem értelmezhető a másik oldal hiányában. A negatív gondolkodási és viselkedési minták legyőzése azért fontos, mert túlsúlyban vannak, mert nem engednek hozzáférést a pozitív ügyeinkhez, hiszen blokkolják a lényeget: az akcióképességet. Ha nem vagyunk abban a helyzetben, hogy tevékenyen változtassunk mindazon, ami nincs ínyünkre, ha belesüppedünk a ’mindent csak sötéten látunk’-helyzetbe, az hal meg bennünk, majd körülöttünk, ami nélkül nincs semmi: maga az élet.
Szeressünk élni. Szeressük mindazokat, akik segítenek jobban élvezni ezt a csodás ajándékot.
Egy kis fizika
Az életszeretet és a hála kéz a kézben járnak. Tudjuk, hogy energiából vagyunk összerakva, másként fogalmazva, különféle frekvenciák összességéből állunk. A szeretet és a hála frekvenciája a legmagasabb.

Mayer Ottilia frisítő masszázsa segít

Mayer Ottilia frissítő masszázsa segít – hálás vagyok neki

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>