Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home A tudatalatti üzenetei és a kineziológus

A tudatalatti üzenetei és a kineziológus

Elmetitkok megfejtése a tökéletes élethez

 

Van-e tökéletes élet? Erre mindannyian eltérő választ adunk, mire az időskor bölcsessége azt mondatja velünk: minden úgy volt jó, ahogy volt. De addig hosszú az út, és ma már vannak olyan eszközök, amelyek segítségével könnyebb, tökéletesebb lesz az életünk.

Áprilisi mottónk: A tudatos és a tudatalatti összekapcsolása

A kineziológia lényege (csodája), hogy utat nyithatunk a tudatalatti felé, és onnan  olyan információkat kaphatunk, amelyekre józan ésszel önmagunktól nem vagy nehezen jönnénk rá. Sok-sok kísérlet történt már az emberiség történetében arra, hogy kifürkésszük a titkot tartó tudatalatti válaszait. Ezek közé tartozik  T. Mangan is, aki a hatvanas években írta meg „A tökéletes élet titka” című könyvét, amely azóta világsikert aratott.[1]

 

Mangan felfedezése az volt, hogy a tökéletes élet akkor következik be, amikor a tudatos és a tudatalatti nem egymás ellen harcolnak, hanem együttműködnek egymással. Ennek az ideális állapotnak az elérése természetesen hosszabb gyakorlást igényel, de az olimpiai bajnokok sem edzés nélkül állnak dobogóra…

 

Ha megismerjük, hogy egyes élethelyzetekben milyen hívószavakat (az angol eredeti switchword inkább kapcsolószót jelent) kell unos-untalan, megfelelő érzelemmel és hittel  ismételni magunkban, egyre többször észleljük, hogy az eleinte nagyon apró sikerek állandósulnak, majd számban egyre gyarapodnak.

 

Az ismétlés nagyon fontos szerepét évezredek óta ismerjük a különböző kultúrákból ((kántálás, megerősítések), de azt, hogy konkrét helyzetekben melyik a legmegfelelőbb kulcsszó, és melyik képes az egész gépezetet összehangba hozni, James T. Mangan írta le. Egyetlen példa: amikor azt szeretnénk, hogy megszűnjön a késlekedés-halogatás (Pató Pál úr kedvenc szokása), azt a szót ismételjük – akár napokig -, hogy CSINÁLJA.  Van megfelelő hívószava a gazdagodásnak, a könnyű tanulásnak, a felejtés megszüntetésének és még vagy száz másnak.

 

Míg a Mangán-féle módszer sokak számára hozott már óriási sikereket, egy további lépcsőfok beiktatásával arra jutottam, hogy egyénre szabott hívószavakat próbálunk ki a klienseimmel. Kineziológusként természetesen a csodálatos (és hatékony) izomtesztelés módszert alkalmazom. Két lépcsőben keressük meg az ügyfél egyéni és egyedi hívószavait az ő aktuális élethelyzetének, a kitűzött célok sikeres megvalósításának érdekében. Egyrészt kitesztelem, hogy a Mangan által javasolt hívószó megfelel-e a célnak vagy tovább kell finomítani. Ha igen a válasz (vagyis még mélyebbre kell ásnunk), egy kérdőíves teszt segítségével közelítünk az optimális kulcsszóhoz. Az a tapasztalatom, hogy ez a módszer  gyors, néha meglepő eredményt hoz.

Az elme titkai

 

Az új, személyiségfejlesztő szolgáltatásom, amelyet várhatóan májusban vezetek be, az Elme titkai címet viseli, és lényegében olyan tanfolyam, amely személyes vagy Skype útján folytatott mentorálással van egybekötve. A cél természetesen „a tökéletes élet”, és a lényege: változtasd meg, ahogy az elméd működteted, és megváltozik az életed. A szavak (hívószavak) hatalmas ereje abban van, hogy az elme arra fókuszál a szokásosnál hosszabb ideig, amit elérni szeretnénk (nem az ellenkezőjére). A képek, amelyeket a kliensek megkapnak, motiváló erővel rendelkeznek. Speciális gyakorlatsorokkal megerősítjük a pozitív magatartást, illetve megváltoztatva az azokat kiváltó hiedelmeinket, olyan mintákkal helyettesítjük, amelyek a cél elérését szolgálják. A belső motivációnk, amelyet az érzelmeink alakítanak, határozza meg, hogy sikerül-e pl. leszokni az alkoholról (ennek a hívószava Mangannál a SPÓROLJON), hatékonyabban beosztani az időnket, más (pozitívabb) szemmel nézni-érzékelni a világot stb.

 

A tanfolyam iránt érdeklődők küldjenek egy sms-t az oldal tetején látható telefonszámra vagy e-mailt a kinezstudiokukacgmail.com címre. Szándékosan egybeírtam az e-mailt, hogy megkíméljem magam a címgyűjtő robotoktól.

 

Gyönyörű áprilisi tavaszt kívánok kint és a lelkekben egyaránt!

 

Az áprilisi háttérkép forrása: http://www.bhmpics.com/

 

 

 [1]A magyar fordítás „A könnyű élet titka” címmel jelent meg, a francia kiadás alapján fordították így.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>