Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home Kineziológia és Bálint napi meglepetés: akciós szerelmi kártyavetés

Kineziológia és Bálint napi meglepetés: akciós szerelmi kártyavetés

Szerelem február - valentin nap

Szerelem február – valentin nap

A Bálint (Szent Valentin) nap hagyománya 1990-ben éledt fel nálunk.  A szerelmesek megkülönböztetett figyelmességekkel halmozzák el életük leendő/meglévő párját, szerelmes üzeneteket váltanak, sokan ilyenkor kérik meg szívül választottját, hogy csatlakozzon hozzájuk egy életre…

A Kinez Stúdió ebből az alkalomból egy ritka ajánlattal szolgálja klienseit: Skype útján vagy telefonon szerelmi kártyavetést lehet rendelni. A hozzáértők tudják, hogy a Tarot kártya ereje felbecsülhetetlen, és ha valaki érti-érzi a lapok jelentését, szinte hihetetlen pontossággal mutat rá olyan aspektusokra is, amelyek nem vagy csak ritkán jutnak eszünkbe.

A Bálint napi akciós kártyavetés részleteiről telefonon adok tájékoztatást.

Megértem természetesen és tiszteletben is tartom azok véleményét, akik szerelemmel kapcsolatos kérdéseiket nem a kártya segítségével akarják feltenni. Nekik szeretettel ajánlom – mint majdnem mindenre – a kineziológiát, hiszen a tudatalatti kikérdezése révén kapott válaszok pontosságát semmi nem írja felül.

Akik még csak ismerkednek ezzel a szenzációs módszerrel, valószínűleg elolvassák az alábbi cikket, amelyet az amerikai kollégáktól vettünk át. Minél változatosabban ismertetjük a kineziológia sokféle megnyilvánulását és módszereit, annál szélesebb körben válik ismertté és kedveltté.

Mi a specializált kineziológia?

  Specializált kineziológia
A specializált kineziológia egy természetgyógyászati módszer, amely az izomtesztet mint bio-visszacsatolási technikát alkalmazza kommunikációs problémák, az elmét, a testet és a szellemet sújtó egyensúlyhiányok vagy diszharmónia meghatározására. Amint ez megtörténik, a kineziológus technikák széles körét vetheti be az egyensúlyi állapot helyreállítására, ill. az izom ismételt tesztelésével arra is választ kap, hogy megtörtént-e a korrekció.  

Alapszinten az izomtesztet arra szokták használni, hogy ellenőrizzék: megfelelően működnek-e az egyes izmos? A specializált kineziológus a lábat speciális pozíciókba helyezi és attól függően, hogy milyen tesztmódszert alkalmaz, erős vagy gyenge nyomást fejt ki. E nyomásra adott válasz minősége határozza meg, hogy az illető izom helyesen vagy nehezen működik, ill. rosszul működik. Az izomtónus egyensúlyhiánya strukturális eltéréseket eredményezhet, amely a kliens számára a diszkomfortérzéstől kezdve a komoly betegségekig terjedő panaszokat okoz.

Minden egyes izom kapcsolatban van egy-egy akupunktúra-meridiánnal és fizikai, érzelmi, táplálkozási és energetikai komponensekből áll. Nagyon sok szomatikus reflex, amely hatással van a szervezetben áramló folyadékra, pl. a nyirokrendszer és a neurovaszkuláris reflexek ugyancsak kapcsolódik szervekhez és izmokhoz és számtalan korrekciós folyamat során kap szerepet. A fenti rendszerek bármelyikének egyensúlytalansága gyengíti az izomzatot és ha kiegyenlítjük, az izomgyengeség is megszűnik.

A specializált kineziológus izomtesztek segítségével az egyensúlyhiányos szerv nagyon különböző komponenseit képes felfedni és korrigálni, ami gyakran a betegség elmúlását jelenti. A specializált kineziológia a klienst a maga teljes szervezetében szemléli, nem tünetként. Ennek köszönhetően sokféle megközelítés adódik számára a terápiára, de előfeltételezi, hogy a kliens 100%-ban aktív részese legyen a saját gyógyulási folyamatának.

 Szerző: Richard Duree, Neuroenergetic Psychology Institute, Oregon, USA. Korábban a Specializált Kineziológusok Nemzetközi Szövetsége (International Association of Specialized Kinesiologists = I-ASK) kutatási igazagtója és igazgatósági tagja volt.

Mi az energiakineziológia?

Energiakineziológia
Az energiakineziológia szakkifejezést először Donna Eden alkalmazta a korai hetvenes években. Az ASK-US (lásd fentebb), amely napjainkban az EKA (Energiakineziológia Szövetség) 2003-ban  vette fel ezt a nevet.
Az energiakineziológia vagy másképpen csak egyszerűen kineziológia a wellness egyik megközelítési formája. Sokan hiszik, hogy ez a jövő  alternatív gyógyászatának leghatékonyabb önálló technológiája.  

Hogyan is kezdődött?

A kineziológiagyökerei a hatvanas évek elejére nyúlnak vissza, konkrétan Dr. George Goodheart munkásságára, aki a belső szervek, az akupunktúra, a meridiánok és a vázizomzat közötti összefüggéseket tárta fel. Rájött, hogy a vázizmok az akupunktúrából ismert meridiánokhoz hasonlóan alkalmasak a belső működés vizsgálatára. Munkáját alkalmazott kineziológiának nevezte el.

koponyaAz alkalmazott kineziológia sok jótéteménye közül az izomtesztelésnek nevezett diagnosztikai eljárás a legismertebb. Ez a folyamat  elsődleges megfigyelt bio-visszacsatolási mechanizmust hoz létre az idegrendszer és a vázizomzat között.

A vizsgáló személy általában a kinyújtott kar (deltatizom) tesztetalkalmazza annak kiderítésére, hogy az izom mennyire áll ellen különböző külső erőknek. Ha az izom „ellenál”, a kineziológus folytathatja a második elvvel, amit terápialokalizációnak neveznek. Egy 1974-ben felfedezett diagnosztikai szkennereszközről van szó. Ez az egyedülálló módszer alkalmazható az összes neuro-fiziológiai esemény állapotában megítélésére, legyen szó fizikai, kémiai, érzelmi státuszról vagy a memóriáról. Ha egy neuro-fiziológiai esemény hiányt szenved, az izomteszt gyenge eredményt hoz. Ha ezt a módszert jól alkalmazzák, hatékony eszközzé válik az orvos/terapeuta kezében annak meghatározására, hogy a kliens számára melyik terápia az optimális.

A hetvenes évek elején egy másik orvos, John Tie, DC a kineziológiát a laikusok számára is érthetően rendszerezte és így bárki egyszerűen és gyakorlatiasan megtanulhatja. Érintés az egészségért c. könyvét számos nyelvre lefordították és 50 ország sok millió olvasója ismerkedett meg vele. Nagyon sokféle tanfolyam létezik, egyebek mellet az Oktatási kineziológia, a Brain Gym, a One Brain, az egészségkineziológia, a neurális szervezet technika stb.

 Az izomtesztelés koncepciója nagyon hatékony módja annak, hogy a szervezetben lévő egyensúlyhiányt megtaláljuk, amit stresszhez, táplálkozáshoz, tanulási problémákhoz, sebesülésekhez és egyebekhez lehet kapcsolni. A kineziológiának ezt a nagyszerű aspektusát „izomtesztelésnek vagy izomkiegyenlítésnek” is nevezik, az élet minden területén sikeresen alkalmazható.

A kineziológia egyik legnagyszerűbb tulajdonsága a sokoldalú alkalmazhatóság. Bárhol, bármikor bevethető. Kiterjeszthető az egyéni szükségleteknek megfelelően, az ember saját magát ugyanúgy vizsgálhatja, mint a családtagjait vagy profiként a klienseit.

Az alábbiakban röviden ismertetünk néhány népszerű példát, amelyek alkalmazását tanfolyamokon, ill. személyes konzultációkon is meg lehet tanulni.  

Izomkiegyenlítés
Az izom erejét és egyensúlyihelyzetét az izomteszt segítségével értékelhetjük és az egyensúlyi hiányok gyakran korrigálhatók egyszerű bőrfelszíni reflexekkel, amelyeket dörzsöléssel vagy nyomással lehet aktiválni, hasonlóan az akupresszúrához, a masszázshoz és a kínai meridiánrendszerhez.  

Agyi integráció
A kineziológiában az elektromos munka nagy része az agyféltekék integrációjához kapcsolódik és például a tanulási problémák esetén hasznosítható nagyon jól. A kineziológia rengeteg kapcsolópontot és technikát dolgozott ki a szemek és a fülek, illetve a teljes elme koordinációjára. A kineziológia e területen megnyilvánuló erejét Dr. Paul Dennison, a Brain Gym megalapítója mutatta fel, akinek a konvencionális keresztmozgásokkal kapcsolatos felfedezései alapvető jelentőségűek.

emberi testMiközben a végtagok ellentétes irányú avagy keresztmozgása a test normális motoros tevékenységei közé tartozik, nem mindenkinek sikerül ezt integráltan véghezvinni (a kétoldalú izomtevékenység stresszt és gyengeséget okozhat). Az ilyen emberek szervezete a nem integrált mozgásokat részesíti előnyben, aminek viszont hátrányos következménye van a tanulási képességre vagy a stresszre adott megfelelő válaszra. A helyzet normalizálása a kineziológia alapfeladatai közé tartozik. A technikák egyszerűsége, mindenki általi megtanulhatósága igazán csodálatos.

Az érzelmi stressz elengedése
A stressz elengedése az, amiről a kineziológia tulajdonképpen szól. A fizikai és/vagy mentális, érzelmi, kémiai, környezeti és magatartásbéli stressz okozza a problémáinkat, ez a terület az, ahol a technikák a legnagyobb hatásfokkal működnek. Minden tanfolyam, ill. konzultáció kitér a stressz feloldásának valamilyen technikájára.  Számos technikát kombináltan alkalmazunk az érzelmi kiegyenlítéssel, a pozitív megerősítéssel, a vizualizációval, a masszázs technikákkal, ill. a különféle mozgásgyakorlatokkal.

Táplálékkal/egyes tápanyagokkal szembeni túlérzékenység tesztelése

Az elmúlt években az allergiák, a táplálékkal, a környezeti ártalmak és vegyi anyagokkal szembeni túlérzékenység egyre nagyobb gondot okoz. A legtöbben már észrevettünk egy-két anyagot, amellyel szemben allergiás reakciót mutatunk. A negatív hatások károsítják az egészségünket, ezért nem szabad félvállról venni. Az izomteszt kitűnően alkalmas az intolerancia, ill. a túlérzékenység kimutatására.

  Megjelent az  EKA honlapján (Energy Kinseiology Association, USA, 2003

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>