Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home Ünnepek

Ünnepek

Kineziológus üzenete

Hála

 

Így az év végéhez közeledve számot vet az ember, mi volt az évben nagyszerű, mi az, ami nem, mi volt az, amit jövőre mindenképpen másképp csinálna, vagy fejlesztene, illetve milyen gyakorlatok-elméletek  hozták meg a várakozásokon túli sikereket.

Év végén néhány dolgot lezárunk, míg másokat viszünk tovább, mert a megoldás még várat magára.

Ebben az évben volt jónéhány kineziológiai kezelés, mely véget ért, a céljukat a klienseim elérték. Személy szerint én minden oldásért hálás vagyok, még azokért is, amelyek nem hoznak azonnal átütő sikert, mert a hozzám fordulóknak még kell ” néhányt kört futniuk”, hogy belássák, igazán hol hibáznak, vagy hogy ráébredjenek, minden tőlük, a hozzáállásuk változtatásától, tudatuktól, hitüktől függ. Ritkán, de előfordul olyan eset is, amikor még nincs itt az ideje a változtatásnak, vagyis még várni kell a legjobb időpontra, arra, amikor a környezet és a külső körülmények is hatékonyan segítik a változásokat, fejlődéseket.

Néhány esetleírást szívesen megosztok, név nélkül, az elmúlt év sikereiből  / ezek a sikerek a kliensek pozitív hozzáállását jelzik, hogy az oldások segítségével ráébredtek téves gondolkodásmódjukra; vagy az ok-okozat törvénye világossá vált számukra; vagy ismétlődő viselkedésmintájuk kiiktatásával gyökeresen megváltoztathatták mindennapi életüket.  Van egy nagyon érdekes oldásforma, melyet szakmai nyelven  “szúrógátnak”  nevezünk, vagyis az anyuka jön el, mert kicsiny a gyermeke, néhány hónapos, bölcsis, ovis,  és rajta keresztül végezzük el  a kineziológiai oldást, majd néhány alkalom után  -  anélkül, hogy gyermekében tudatosulna, mit és hogyan kellene másképp tennie  -   megtörténik a változás. Hatalmas sikerek ezek, és az egész család hálás érte…..

Következzen akkor néhány esetleírás, röviden, részletek nélkül:

Székletvisszatartás: idén több kliensem is azzal fordult hozzám, hogy gyermekeik több napon keresztül is visszatartják székletüket, szemmel látható formában küzdenek az inger ellen, és semmilyen rábeszélés nem használ, 4-5 napig nem hajlandóak elvégezni dolgukat.  Többféle   -igen intenzív hashajtó is csődöt mond, a gyermekek  “győznek”  - ,   de a család szenved attól, hogy látja a kicsi küzdelmét egy, a mindennapok részeivé válható szokás miatt. Volt olyan kineziológiai oldás, mire hazaért a kliens, meglett az eredmény, volt olyan, hogy először felerősödött a probléma, de pár nap múlva rendeződött, nem is remélt módon. A szülőket is megviseli ez a fajta küzdelem, mely mindig valamilyen traumára vezethető vissza, amelynek energetikai lenyomatait magán viseli a gyermek. Legyen az magzati kor, vagy valamilyen csalódás pár hónapos, pár éves korban.

Iskolaérettség: nyár elején kezdtünk el dolgozni több olyan kisgyermekkel, akiknek problémáik voltak a figyelem fókuszálásával, nem tudtak egy helyben ülni három percig sem, mindig belekérdeztek az óvónő mondataiba, fegyelmezetlenség jellemezte őket, és figyelemzavaros megjelölést kaptak. Nehéz indíttatás ez a mai világban…

Egész nyáron folyt a kezelés a gyermekeknél, őszre a szülő által is érzékelt változásként a gyermekek nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lettek, hiperaktivitás helyett türelmesek, és sokszor olyan bölcs megnyilvánulásaik voltak, hogy a szülők is meglepődtek. Az első hónap után az iskolai vélemény a tanítónéni részéről: az elsők között van az egyik kisfiú, bár mindegyik kis elsős ilyen okos, jó magaviseletű lenne…

Magabiztosság hiánya: egyik nagyon kedves, nagyon régi kliensem, az ötvenen túl, akinek a gyermeke külföldön él, és szerette volna beszélni a nyelvet, legalábbis az alapvető szófordulatokat. Tele volt szorongással, kétkedéssel, folyton az járt a fejében, hogy ez nem fog menni… Ezeket a gondolatokat átalakítva ma már nagyon jól beszéli a mindennapi nyelvet, szereti az órákat, szívesen készül rájuk, és sok pozitív visszajelzést kapott akkor, amikor külföldön járt a lányánál.

Szüléstől való félelem: a terhesgondozás során a váróban hallott és a családban előfordult nehéz vagy komplikált szülések miatt félelem alakult ki egyik kliensnél, amelyet sajnos a magzat is érzett, és stresszt okozott mindkettőjüknek. Ezt sikerült transzformálni, és egy szép, problémamentes szülés után anyuka és pici fia is jól vannak, boldog a család.

Pánik: az év során több klienssel is dolgoztunk a félelem különböző mértékű oldásán. Sajnos a  megfelelési kényszer sokszor pánikként is jelentkezik, amikor az emberek félni kezdenek már jóval a vizsgák, állásinterjúk, stb. előtt, hogy vajon sikerülni fog, vagy megszégyenülnek önmaguk és mások előtt. Mit szólnak otthon az ő teljesítményükhöz? Ezekhez a gondolatokhoz fűződő érzelmet sikerült átalakítani pozitívvá, sikerült a negatív gondolatokat ezáltal kiiktatni, és tudatosan más belső monológot kialakítani. Az oldás hatására görcsösség helyett egy kellemes beszélgetést programoztunk a kliensekkel, illetve a vizsgán önmaguk is tisztában lesznek majd a tudásukkal, egy megmérettetés számukra is, és kíváncsiak mennyit tudnak. Az alapproblémával való szembenézés hatására elmúltak a pánikrohamok, a mindenáron való megfelelés nyomasztó érzése helyett a kíváncsiság, érdeklődés és a tanulási kedv, tudásvágy került előtérbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>