Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home Kineziológia, a sokszínű módszer

Kineziológia, a sokszínű módszer

 Kineziológia sokféle szemszögből  

A kineziológia a természetes gyógymódok egyik formája, amely az izomtesztelést alkalmazza a szervezet energetikai biológiai visszacsatolási rendszerének megismerésére annak érdekében, hogy kiderüljön: honnan származnak egyes egészségbeli gondjaink, hol találhatóak az egyensúlyhiányok, ill. „energiaelfolyási” helyek, és milyen konkrét stresszhelyzetek különösen veszélyesek a vizsgált személyre.

A kineziológia kivétel nélkül mindenkin segít és általában már az első kezelés hatására érződik jótékony hatása. A kineziológia az embert holisztikusan, vagyis a maga teljességében-egészében szemléli, tehát nem csak azokra a szervekre/szervrendszerekre fókuszál, amelyekkel éppen baj van. A kineziológus a tünetek mögöttesét, gyökereit igyekszik feltárni, majd kezelni. Ha sikerrel jár (ez rutin, tapasztalat, tehetség kérdése is), képes visszabillenteni az egyensúlyhiányos területet a normál (egyensúlyi) állapotba, és arra is, hogy ugyanaz a probléma lehetőleg ne jelentkezzen újra.

Bár a kineziológia az aktuális problémák megoldásában igen hatékony, az is nagyon kiváló időpont arra, hogy meglátogassuk a kineziológust, amikor jól érezzük magunkat. Ennek az az oka, hogy a tüneteket még nem produkáló problémák megismerésével képesen vagyunk megelőzni komolyabb bajokat, erősíteni a „jól vagyok” életérzést.

A kineziológia nem invazív, gyógyszermentes és jelentős mértékben energetizál (mind testi, mind lelki értelemben).

„Minden anyag energiából van” – Albert Einstein

A kineziológia története

A kineziológia alapelve, hogy az izmok, a szervek és a belső elválasztású mirigyek energetikai csatornák hálózatán keresztül kapcsolódnak egymáshoz, amelyeket meridiánoknak is nevezünk.

Az izomtesztelés elméletét elsőször a Kendall házaspár, majd egy ortopéd sebész, R. W. Lovett fedezték fel. Utóbbi a múlt század harmincas éveiben a gyermekbénulás áldozataival foglalkozott. A módszert Dr. George Goodheart finomította tovább a hatvanas években, felhasználva mind a keleti, mind a nyugati gyógyászat technikáit. 

A kineziológia, ahogy ma ismerjük, az egészség teljes spektrumát lefedi, világszerte orvosok, fogorvosok, csontkovácsok, természetgyógyászok, fizikoterápiás szakemberek, táplálkozási szakértők és oktatók használják napi munkájukban. Gyakran alkalmazzák atléták, iskolások, teljesítményfüggő vezetők, üzletemberek és vizsga előtt állók is.

Honlapom gyakori látogatói természetesen már tisztában vannak a kineziológia alapjaival és működésével (lásd a Menüben és a Blogban szereplő cikkeimet), ezért mostani, októberi számunkban néhány gyakori kérdésre válaszolok, és egyúttal betekintést adok munkám sokszínűségébe. Kereken 15 éve foglalkozom ezzel a szép szakmával és örömmel számolhatok be arról, hogy számtalan sikerélmény, olykor számomra is meglepő eredmény áll mögöttem.

Aki Érden választ kineziológust, a Mayer Kinez Stúdióban komplex szolgáltatást kap, mert a kineziológia segítségével kitesztelt problémák megszüntetésére számos egyéb, természetes módszert kombinálok a mielőbbi eredmény elérése érdekében (ld. pl. a Bach-féle virágterápiát).

Sokan kérdezik, hogy elég-e egyetlen kezelés. Meglepő, de van, akinek elég egy alkalmas kezelés, bár ez nem általános. Miután a test és a lélek együttes egészsége a cél, a kezelések folyamatát úgy kell elképzelni, mint amikor a hagyma leveleit szedjük le óvatosan egymás után. Előbb a legnagyobb levelek jönnek le, majd ahogy beljebb hatolunk, sorra kerülnek a még nem jelentkező, de potenciálisan káros aspektusok is. Azután mindenkinél eljön az a pont, amikor már megfelelő energetikai egyensúlyban van ahhoz, hogy a napi stresszel, az anyagi, párkapcsolati, munkahelyi vagy más problémáival segítség nélkül nézhet szembe.

Nézzük meg közelebbről, mi mindennel foglalkozik a jó kineziológus.

Mindenekelőtt mestere az izomtesztelésnek. Ez a technika lényegében egy kommunikációs eszköz, az a nyelv, amelynek segítségével kikérdezhető a tudatalatti. Ez a csodálatos vizsgálati módszer természetesen feltételez komoly anatómiai jártasságot is, hiszen sok-sok izom tesztelését kell ismerni. Nem véletlen, hogy a kineziológus előbb iskolarendszerű egészségügyi végzettséget szerez (mint én) vagy leteszi a természetgyógyászati modult, s csak ezt követően tér rá a kineziológia általános, majd speciális válfajaira.

Az egyik fontos gyakorlat az emésztőrendszer tesztelése. A fizikai/mentális fáradtság elűzése, az emocionális stressz lecsillapítása sokszor a bélműködés helyreállításától függ. Sokat hallottuk már a szlogent, hogy a halál a bélben kezdődik, én inkább így mondom: az egészség, az öröm, a kiteljesedés legfőbb tényezője az egészséges emésztőszervi működés.

Ennek fontos része az élelmi anyagok tesztje, vagyis annak meghatározása, hogy a vizsgált személynek milyen élelmiszerek okoznak jót, illetve rosszat. Ennek ismeretében már könnyű összeállítani egy olyan bevásárlólistát, amelyen a szervezet számára egészséges táplálékok szerepelnek. Célunk itt nemcsak a természetes béltisztítás, hanem hosszú távon a megfelelő szöveti pH biztosítása, hogy a test minden egyes sejtje megfelelően működhessen, azaz a szükséges energiából akkor és annyit kapjon, amikor és amennyire éppen szüksége van. A személyre szabott, komplex megközelítés tehát alapvető fontosságú. Nem mindenki van elsavasodva, nem mindenkinek segít ugyanaz az étel. Finom és kitartó kérdezéssel (izomteszteléssel) pontosan megtudható, hogy a kliens számára mik a gyógyító/károsító anyagok. 

Kineziológia és jó táplálék

A kineziológiai kezelések része bizonyos mozgássorok megtanítása, amelyek segítségével javítható az agyműködés, a memória, illetve helyreállítható a koordináció. Meglepően sok gyermekkel találkozom, akiknek viszonylag korán kisebb-nagyobb koordinációs problémáik vannak. Szerencsére sokuknál gyors eredmény érhető el. A kreativitás és az írásképesség is jelentősen javítható, nem beszélve a széles körben elterjedt olvasási nehézségekről.

mozgáskoordináció

Mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy a víz létfeltétel. A kineziológus a dehidrációs teszt segítségével választ kap arra, hogy a szervezet rendelkezik-e elegendő vízzel vagy rá kell segíteni. Itt is fontos az egyéni állapotfelmérés, mert olyan általánosságok, mint a „naponta nyolc pohár víz” nem sokat segítenek, hiszen van, akinek más mennyiség kell. Kevesen tudják, hogy megfelelő vízivással a gerinc egészsége is jelentősen javítható, a fájdalmak csillapíthatóak!

Okos dolog ugyan az interneten tájékozódni bizonyos táplálék-kiegészítőkről, de még okosabb, ha ezek szedését megelőzően megkérdezzük a kezelőorvost, ill. kiegészítésül kiteszteltetjük a várható hatást a kineziológussal, aki azzal kezdi, hogy az izomteszt segítségével kifürkészi, van-e egyáltalán mit kiegészíteni. Ha igen, konkrétan miben és milyen mértékben (ásványi anyag, vitamin, stb.) szenvedünk hiányt.

Táplálékkiegészítők és kineziológia

Az „az vagy, amit megeszel” mottó mélyen igaz. Ne üljünk fel a reklámoknak, ismerjük meg a saját szervezetünket, mielőtt pusztán divatból bekapnánk valamilyen kapszulát.

A szabóizommal való gyakorlás célja a stresszkezelés, a neurovaszkuláris pontok kezelése a vér szervekhez eljutását, míg a neurolimfatikus pontoké a nyirokkeringés javítását szolgálja. Ezt klienseim nagy örömére masszázzsal, köpölyözéssel szoktam fokozni.   

A kineziológia kiválóan alkalmas félelmek és fóbiák kezelésére. Talán erről hallottak olvasóim a legtöbbet. Van olyan kliensem, akit autóvezetési pánikkal hozott el a férje, majd 4 kezelés után saját vezetéssel érkezett. 

kineziológus segít a frusztráció leküzdésében

A kineziológia a testi-lelki bajok megelőzésének is jó módszere. Szóba kerülnek az önértékelés, önbizalom kérdései és a megerősítések (gyakran ismételt pozitív kijelentések) hatékony használata. Az érzelmi szövet memória szkennelés tulajdonképpen azokat a régi sebeket segít feldolgozni, amelyeket az izmainkban/szöveteinkben őrzünk, és bár jellemzően nem is nem tudunk róluk, vissza-visszatérően ugyanazokba a viselkedésmintákba száműznek minket. Ki ne hallott volna már arról, hogy általában ugyanaz a típus (nő, férfi) tetszik, válás után egészen hasonló karakterbe szeretünk bele… Ugyanazokat a hibákat is hajlamosak vagyunk gyakran elkövetni (rosszabb esetben szenvedéllyé fajulhatnak).

kineziológus önértékelés

A kineziológia speciális zenével társítása egészen kiváló hatásokat képes kiváltani, meggyorsíthatja a célok elérését, a vágyak valóra váltását. Klienseim esetében személyre szabott CD-vel (zene és megerősítés) fokozom a hatást, hogy az általános stressz szindróma minél hamarabb oldódjon. (Az agyhullám-hangolás menüpontban már ismertettem ennek tudományos hátterét.)

 A kineziológiai kezelések egyik fő területe az általános egyensúly helyreállítása. Ebben energetikai kezelések is szerepet játszanak, amelyek révén csitulnak az auraenergia-kilengések; szűnik, majd megszűnik a hátfájás.

A bal és a jobb agyfélteke integrációja rengeteg előnnyel jár. Éberebbek, kreatívabbak, ítéleteinkben rugalmasabbak leszünk.

agyféltekék összehangolása kineziológiával

 2015. OKTÓBERÉBEN MINDEN KLIENSEM MEGLEPETÉSAJÁNDÉKBAN RÉSZESÜL!

SZERETETTEL VÁROM JÖTTÖDET! MINT MINDIG, EZEN A SZÁMON ÉRSZ EL: + 36 996 2549

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>