Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home AZ IMA HATÁSA

AZ IMA HATÁSA

Szeptemberi témánk:

Segítség a gyógyuláshoz:
kérd meg Istent, és megtörténhet!

Szoktál-e imádkozni?

Ha nem imádkozol vagy csak az ajkaddal (nem a szíveddel) szolgálod az élet spirituális oldalát, fontos eszköztől fosztod meg magad, amely pedig segíthet legyőzni mind a rákot, mind más betegségeket.

Annak ellenére, hogy évezredek óta ismert az erős spirituális hit jobb egészséget eredményező hatása, a modern tudomány még csak mostanában kezdi megérteni, hogy a spiritualitás és olyan tevékenységek, mint az ima miként segíthetnek túljutni súlyos betegségeken, például a rákon. Az alábbiakban néhány kutatáson keresztül követjük, hogy mit fedeztek fel…

A kutatók szerint a spirituális kapcsolódás a környező világhoz jobb esélyeket nyújt a rák túléléséhez. És amikor a testet vizsgálják, mérhető pozitív változásokat észlelnek.

A hovatartozás (kapcsolódás) és az életcél érzete

A kutatások fontos tényezőre bukkantak: a spirituális erő, amely segít kigyógyulni a rákból, nem függ attól, hogy az ember hány alkalommal megy templomba vagy részt vesz-e egyházi szertartásokon.

Nem sokat használ sem a léleknek, sem a testnek, ha a spiritualitás annyit jelent csak számunkra, hogy elmegyünk egy szertartásra, ahol nem igazán figyelünk a történésekre, csak ébren álmodozunk.

A jótékony hatás azzal kezdődik, amikor rájövünk, hogy létezik az univerzumban egy erő, amely minden egyénnél potensebb, és amelyet sokan Istennek neveznek. E szuperhatalom létének elismerése mellett ösztönösen érezzük, hogy minden élőlény kapcsolódik egymáshoz. 

Ennek az alapvetésnek a talaján tudatába kerülünk annak, hogy mindannyian valamilyen életcéllal vagyunk itt, és az utunk nagyobb spirituális tudatossághoz és a személyes értékeink fejlesztéséhez vezet. Jó dolog hinni abban, hogy ami velünk naponta történik, nem véletlen és nem értelmetlen. Spirituális úton vagyunk, és haladást érünk el rajta mindennap.

Az ima segít

Ha kapcsolatba akarunk lépni a spirituális felünkkel, az ima fontos közvetítő elem a spiritualitás és gyógyító potenciálja felé.

Ima

Az ima hatásait vizsgáló kutatás azt mutatja, hogy az ima alapvetően befolyásolja az egészségünket meghatározó fiziológiai (élettani) tényezőket. A Massachusetts-i Általános Kórház Benson-Henry Elme-Test Gyógyászati Intézménye elemezte, hogy az ima – és más meditatív tevékenységek, mint a jóga és a meditációs mélylégzés – kiváltják az ún. „relaxációs választ”.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy az ima a relaxációt segíti – ennél sokkal továbbmegy. Megváltoztatja a génjeink magatartását. Az eredmények mérhetőek: csökkenti a szervezetben lévő gyulladást az immunrendszer erősödésével, segíti a mitokondriumokat a sejtekben hatékonyabb energiatermelésben és jótékonyan befolyásolja az inzulinkiválasztást.

Fontos megjegyezni, hogy e kutatás szerint az ima mitokondriumok tevékenységét befolyásoló aktivitása növeli az ATP-szintézist, azét az enzimét, amelyet ezek a kicsiny szervek arra használnak, hogy energiát termeljenek a szervezet számára. A mitokondriumok a sejtek „erőművei”.

A kutatók abból indulnak ki, hogy az ima és a meditáció által generált „mitokondrium-felülszabályozás” csökkenti az oxidatív stresszt, amely akkor keletkezik, amikor ezek a mini erőművek kimerülnek, nincs elég metabolikus tüzelőanyag. Az ima szó szerint lassítja a sejtek öregedését.

A tudósok arról számolnak be, hogy ez a folyamat megnöveli a szervezet „mitokondriumtartalékait”. Ebből következően a mitokondriumok segítenek megelőzni a sejtek pusztulását, ha nagyobb energiaigényük keletkezik.

Ez olyasmi, mint ami akkor történik, amikor rálépünk a gázpedálra. Ha a kocsi nem működik rendesen, a motor esetleg hezitál, amikor gyorsítani próbálunk.

Hasonló a helyzet, amikor a mitokondriumok nem egészségesek, nem tudják kielégíteni a sejtek plusz energiaigényét. Ha azonban imádkozunk, megnövekedik az „oktánszám”, így hatékonyabban küzdhető le az oxidatív stressz. Ennek hiányában a sejtek sérülékenyebbekké válhatnak a szabadgyökök támadásaival szemben, amelyek betegséget okozhatnak. Ez a mitokondriális hatás különösen fontossá válhat, amikor komolyabb betegségben – például rákban – szenvedünk. Többen utaltak már arra, hogy a rák terjedését a mitokondriumok hibás működése is befolyásolja.

Természetesen számos beteg és orvos nem szorul laboratóriumi leletekre annak megértéséhez, hogy az ima segíti mind az elmét, mind a testet.  

Vannak kutatások, amelyek szerint az orvosok magas aránya imádkozik a betegeiért.

Az ima jótékony hatása a rákból kigyógyulásra

Egy nagyszabású kutatás arra a kérdésre irányult, hogy az ima és a spiritualitás miként hatnak a rákos betegekre. Az eredmények alátámasztották a fent említett Massachusetts-i válaszokat.

A Tampában található Moffitt Rákkutató Központ kutatói 32 ezer rákos beteg állapotát vizsgálták. Kiderült, hogy nemre, életkorra, etnikai hovatartozásra tekintet nélkül mindazok jobban viselték a betegséget, akik erős spirituális alappal rendelkeztek. Jobb fizikális és érzelmi állapotban voltak azoknál, akik nem hisznek semmiféle magasabb hatalomban.    

Dr. Heather Jim PhD szerint a vallás és a spiritualitás kapcsolata igen erős volt azoknál, akik mélyebb érzelmi kötődést mutattak egy náluk hatalmasabb erőhöz. Ők jobban érezték az élet értelmét és célját, a betegséget a spirituális úton előforduló kihívásnak tekintették, és a valóságban az átlagnál kevesebb fájdalommal és komplikációval viselték a betegséget. Mérhetően jobb volt a túlélési esélyük.

A megfelelő attitűd

A javult fizikai egészségen túlmenően a kutatás arra is rávilágított, hogy a rákbetegek azon része, amely spirituális kötődéssel rendelkezik, jobb mentális és szociális egészségnek is örvend, azaz képes megtartani a személyes kapcsolatait és a társadalomban elfoglalt helyét.  

A hozzáállás tehát kulcsfontosságú.

Érdemes naponta kommunikálni a felső hatalommal (bárhogy is nevezzük magunkban: Isten, univerzum, felsőbb én stb.), mert reményt és rengeteg plusz energiát ad.

Ha akarjuk, a kineziológiát is felfoghatjuk a párbeszéd e különös formájaként. A képzett és tapasztalt kineziológus által feltett kérdésekre mindig igaz, megfelelő válasz érkezik (nem mindig az, amit várunk).

Szeptemberben is szeretettel várom kedves meglévő és leendő ügyfeleimet egy kineziológiai órára, ill. külön kérésre egy személyre szabott imaterápiára.  Ennek tulajdonképpen az az értelme, hogy megtaláljuk magunkban azt a helyet, ahol semmi sem lehetetlen!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>