Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home BELSŐ UTAZÁS, INTUÍCIÓ

BELSŐ UTAZÁS, INTUÍCIÓ

A cseresznyeérés hónapja belső utazásra csábít – segít a kineziológus

Júniust írunk, megérkezett végre a szép idő, s aki csak teheti, utazási terveket sző. Ez így van jól, és tiszta szívből kívánom, teljen ez a nyár az Olvasó kedve, terve, álmai szerint.

Kevesen foglalkoznak ilyenkor a mindennél fontosabb belső utazással, az önmegismerés ösvényén haladással, aminek a végén javul az ösztönös megérzésünk, és jó időben jobb döntéseket tudunk hozni.  A következmény: egyre több pozitív változást tapasztalunk személyes és szakmai életünkben anélkül, hogy még keményebben „dolgoznánk” érte.  

Ezen az oldalon sokat írtunk már a kineziológia nagyszerű lehetőségeiről. Ezúttal arról lesz szó, hogy a kineziológus miként segíthet az önmegismerésben.

Kineziológiai kezelés

Az érdi rendelő kellemes hűsében egy csésze tea vagy pohár ásványvíz és gyertyafény mellett kizárjuk a stresszes külvilágot, minden perccel érezhetően múlik a belső feszültség. Készen állunk a felszabadult beszélgetésre, indulhatunk a belső utazásra. Első alkalommal megtanuljuk megismerni a saját döntéshozatali gyakorlatunkat, miután a kineziológia fő eszközével, az izomteszttel megkérdeztük a tudatalattitól, milyen irányban is érdemes haladni, illetve arra is, hogy egyáltalán aktuális-e a kérdésfelvetés. A cél természetesen az, hogy egyre magabiztosabban, gyorsabban férjünk hozzá a bennünk lakozó hatodik érzékhez.

A nap szinte minden szakában hozunk döntéseket. Ébredés után jó esetben van néhány percünk végiggondolni a napunkat abból a szempontból, hogy miként használhatjuk ki az időt a legjobban. Gondolatban sorra vesszük a teendőket, és eldöntjük, hogy a régi módon oldjuk-e meg a problémáinkat, vagy új technikákat tanulunk.

A mai napon hozott – legapróbb – döntések alakítják a jövőt. Rossz döntések sorozata esetén valamikor eljön a pont, amikor elégedetlenség lesz úrrá rajtunk, mert úgy érezzük, hogy

- kihasználnak,

- nem viszonozzák a szeretetünket, gondoskodásunkat,

- nem értékelik a teljesítményünket, stb.

A felsorolást mindenki a maga menüjéből folytathatja…

Amikor jobb döntéshozókká válunk, kitárul az út a jövő jobb ellenőrzése előtt, aminek eredményeként megnő a bőség, ami lehet anyagi és szellemi, illetve mindkettő egyszerre.

A belső utazás jobb döntéshozót csinál belőlünk, ha a kineziológus segítségével megtanuljuk aktívan használni az intuíciónkat,  saját pszichés képességünket.

Iránytűnk az élethez

A formális oktatás szintjein (az óvodától és PhD megszerzéséig) arra tanítanak minket, hogy miként hozhatunk olyan döntéseket, amelyek a puszta racionalitáson alapulnak. A jó döntést „hideg fejjel” kell meghozni, fő a hatékonyság, az eredményesség, a gyorsaság, a versenyképesség stb. Érdekes módon ez csak keveseknél válik be.

Ottilia rávezet minket, hogy csak a fej valószínűleg nem elegendő a boldogsághoz, azaz a jó döntéshozatalhoz. Megtudjuk tőle, hogy van egy másik lehetséges út is, amely a belső iránytű használatával működik, s amely nem arra keresi a választ, hogy mit kell tenni, hanem adott pillanatban mit érzünk a legjobbnak a magunk számára.

A belső iránytű a szívhez kapcsolódik, amelyet nem lehet manipulálni. A szív őrzi az emlékeinket, a mélyen gyökerező tapasztalatainkat, lakóhelye a belső ösztönös megérzésnek, amit intuíciónak is nevezünk. Az intuíció motorja a kreativitásnak, az önkiteljesedésnek, a boldog életnek.

 

Mindenkinek vannak ösztönös megérzései, legfeljebb fel kell frissíteni a hozzáférést

Általában ezen a ponton kapjuk meg a kineziológustól az instrukciókat, illetve a „házi feladatot”, amelyet magunknak, csöndes környezetben kell elvégeznünk, megfelelő időt rászánva. Íme:

Ahhoz, hogy eredményt érhessünk el, előbb fel kell tárni, hogy mi NEM működött a múltban. A következő kérdéseket (illetve ezekhez hasonlókat) érdemes feltennünk:

  • Mely területek azok,      amelyek nem működnek optimálisan az életemben?
  • Milyen döntéseim okoztak      fájdalmat?
  • Kielégít-e a munkám?
  • Milyenek a kapcsolataim (szerelem, közösség)?
  • Milyen ….?

Az effajta kérdések lehetővé teszik, hogy tanuljunk a múltból, a korábbi hibák és a jelen kényelmetlenségei pozitív és motiváló eszközökké változtathatóak.

A megérzések felszínre hozatalának bevált módszere, hogy előveszünk egy papírt és ceruzát, és leírjuk mindazt, ami boldogtalanná tesz minket a jelenben. Pásztázzuk végig a múltat és fedjük fel a legnagyobb hibáinkat.

Ez a folyamat – ha kíméletlenül őszinték vagyunk önmagunkhoz -, érzelmileg nagyon igénybe vehet, könnyen elfoghat minket a sírás. Ez hasznos és teljesen rendben van. A könny annak a jele, hogy a megérzési mechanizmus beindult. Minél többet írunk, annál könnyebben férünk hozzá. Írás közben figyeljünk a légzésünkre. Sokat elárul, hogy egy-egy témára miként rezonálunk. Ezért is nagyon fontos, hogy erre a gyakorlatra szánjuk elég időt, ne kapkodjuk el.

A folyamat során tisztul a kép, fokozatosan megismerjük, hogy valójában mi is az, ami letaglóz minket, amitől szinte körbe-körbe járva ismételgetjük meg ugyanazokat a rossz mintákat.

Csakhogy ki szeret szenvedni? Ki szereti tudatosan átélni újra a kellemetlenségeket?

A folyamat lehet fájdalommentes is, ha  Mayer Ottilia kineziológussal kérdeztetjük meg,  a tudatalatti feltárja-e a legnagyobb hibáinkat, problémáinkat. Az izomteszt elsőként arra ad választ, hogy megérett-e az idő, hogy erre a kérdésre választ kapjunk. Ha megkaptuk az engedélyt, újabb lépést tehetünk, egyenként megkérdezve, hogy mik a korábbi hibák és a helyettük kigondolt döntéseink  helytállók-e, meghozzák-e a vágyott és várt eredményt.

Álljon itt egy konkrét tapasztalati példa (a neveket megváltoztattuk).

Van annak vagy huszonöt éve, hogy Tibor nevű kollégája közös cég indítását javasolta Gábornak, aki elutasította az ajánlatot, mert szakmailag gyöngébbnek vélte a másikat. Bár ebben igaza volt, nem számolt azzal, hogy a szakmai tudás nem minden. Tibornak megvolt (és van) a hatodik érzéke, hogy a piac igényeit mások előtt felismerje. Gábor tavaly ment nyugdíjba és havi kilencvenezer Ft-ból tengődik, Tibor még mindig a vállalkozásaival foglalkozik – immár 20 éve Németországban…

Gábor tavasszal végigcsinálta az intuíciós gyakorlatot. Hirtelen kis lámpák gyúltak, egyre-másra feltűntek az emlékképek, amikor mások teljesítményét a sajátjához képest gyengének érezvén nem működött együtt senkivel. A szülői ház (legfőképp az apja) által belétáplált „én vagyok a jobb” attitűd meggátolta a nagy sikerek elérésében, amelyekre pedig képzettsége és képességei alapján bőven rászolgált.

A felismerésig eljutni fájdalommal járt ugyan, de a kezelések eredményt hoztak. Még csak három hónap telt el, de már jönnek az első megrendelések… 

IDŐPONTKÉRÉS: 06-30-9962549

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>