Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home MÁRCIUSI KIEMELT TÉMÁNK: A VONZÁS TÖRVÉNYE

MÁRCIUSI KIEMELT TÉMÁNK: A VONZÁS TÖRVÉNYE

MÁRCIUSI CSODAGYÁR OLVASÓIMNAK KIJÁR!

Aki csak egy picit is érdeklődik a spirituális világ iránt, már hallott a vonzás törvényéről. Könyvek százai, nagy port kavart filmek (A titok – angolul itt:  http://youtu.be/aE5-iFKBMIo ) közvetítik az egyszerű formulát: azt vonzod be, amit kibocsátasz. Sokan, mi több, millióan próbálkoztak a vonzás törvényével, de általában nem sok eredménnyel. Valami hiányzik.

Van, aki szerint az ismétlés az, amit nem gyakorolunk. Ugye ismerős a kép: valaki ajánlott egy jó könyvet, amely a személyes fejlődésről szól és megfelelő gyakorlatokat is tartalmaz. Elolvassuk, egyetértünk, hogy tényleg jó, esetleg ki is próbálunk egy-két receptet, azután a könyv (CD, DVD, pen drive) felkerül a polcra, telefonba, tárolóba,  és ott is marad (milyen jól fognak szórakozni az unokákJ)

Ez elegendő volt arra, hogy elvégezzük az iskoláinkat, de ha valóban tudni akarunk valamit, számtalanszor ismételnünk kell, amíg bele nem fáradunk. És kezdődik elölről. Ez könnyűnek hangzik, de nem annyira könnyű megcsinálni, kitartani. Pedig ebben rejlik a siker kulcsa. A latin közmondás Memoria est mater studiorum – ismétlés a tudás anyja nyilván nem véletlenül maradt fenn mindmáig.

A vonzás törvénye nem a tudatos elmére, hanem a tudatalattira reagál. Ha el akarunk érni valamit, előbb le kell juttatnunk egy jelképet a tudatalattiba, amely elkezd dolgozni a megvalósításon.  A lejuttatás eszköze az ismétlés.

Tegyünk egy kis kitérőt, vissza a vonzás törvényéhez.

 A vonzás törvénye

A vonzás törvénye szerint a jó jót, a rossz rosszat vonz. Olyanok vagyunk, akár egy nagy mágnes, amely azokat a tapasztalatokat és eseményeket hozza az életünkbe, amelyek velünk azonos frekvencián vibrálnak (vibrációk vagyunk). Képzeljük el, hogy mindannyian sétáló-beszélő hangvillák vagyunk, amelyeket különböző frekvenciákra kalibráltak – kettő kivételével. Mi történik, ha egy nagy teremben találkozunk? Mi történik, ha a két, azonos frekvencián működő hangvilla találkozik? Csak ők ketten hallatszanak, a többi elcsendesül. A nagy találkozás tehát azok között történik, akik azonos hullámhosszon rezegnek.

Adódik a kérdés: honnan tudjuk, hogy mi melyik frekvencián működünk? Az érzelmeink jelentik a választ. Az emócióink képezik a belső irányító rendszert, amely pontosan jelzi, hogy mely frekvencián vagyunk. Amikor jól érezzük magunkat, magas frekvencián működünk és jó dolgokat, kellemes tapasztalatokat vonzunk be az életünkbe. Ha viszont rosszul érezzük magunkat vagy depressziósok vagyunk, alacsony a frekvenciánk, következésképpen olyasmit vonzunk be, amit végképp szerettünk volna elkerülni.

A tudomány már régen bebizonyította, hogy az univerzumban minden energiából van – mi, a telefonunk és az egész életünk. Mindannyian molekulák millióiból-milliárdjaiból állunk, amelyek különböző sebességgel vibrálnak. Ennek a képlete az, amit most a tükörben látunk, ha magunkról van szó, illetve ami a környezetünkben az érzékszerveinken keresztül eljut hozzánk.

A gondolataink azok, amelyek segítségével változtatni tudjuk a vibrációnkat. A kérdés tehát az: miről gondolkodunk, mit gondolunk éppen? Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogyan szeretnénk, az annak a jele, hogy nem gondolkodunk helyesen. A személyes fejlődés nagy úttörője, Ralph Waldo Emerson híres mondata: “Azzá válunk, amit egész nap gondolunk.” Álljunk meg egy percre és gondoljunk csak bele: miről is szoktunk gondolkodni egész nap?

A  mai kor embere hajlamos “tudattalanul” élni. elfogadja, ami jön, vegyesen a jót és a rosszat anélkül, hogy sokat törné rajta a fejét. Nem is jut eszébe, hogy tehetne a saját jövőjéért (alacsony frekvencián vibrál). Ezzel szemben a szerencsésebbek úgy néznek önmagukra, mint akik katalizátorai a saját tapasztalataiknak. Tudatosan arra gondolnak, amit szeretnének (magasabb vibrációs szint). Ők azok, akik elérik az álmaikat.

Az elménk története az életünk története. Meséljük azt a mesét, amelyért szenvedélyesen élni érdemes. És ne feledjük: ismétlés a tudás anyja! A mi saját szép mesénket el kell mesélnünk magunknak sokmilliószor.

A tudatalatti

Már említettük, hogy a tudatos és a tudatalatti elménk eltérően működnek. Gondoljuk végig ezt a sort: a gondolataink határozzák meg az érzelmeinket, az érzelmeink a cselekedeteinket, a cselekedeteink pedig az eredményt. Ez eddig logikus. Sokan azt hiszik, hogy a tudatos elménk kontrollálja a magatartásunkat, pedig nem így van. A tudatalatti diktálja, hogy épp mit csinálunk, de az nem állandó, és nem is tartós. A tudatalattinkat újra kell programozni, ha azt akarjuk, hogy a magatartásunk/szokásunk megváltozzon. Vegyük például a fogyást. Minden év elején tele vannak a fitnesztermek olyanokkal, akik megfogadják: most lefogynak. De mi történik általában? A hónap végére a látogatók száma szép lassan visszakopik a december végire… Ennek az az oka, hogy az új, vékony, fit kép, amelyet magunkról dédelgetünk, még nem öltött alakot a tudatalattiban. A régi program fut tovább…

Ha tehát tartós változást akarunk elérni, első feladatunk, hogy a tudatalattinkban tárolt mentális önképünket megváltoztassuk. ISMÉTLÉSSEL! Az új képet ezerszer ismételve kell leszivárogtatni és közben a “jól érzem magam frekvenciát” előállítani, hogy emelkedjen a vibrációs szint. A jól érzem magam tudat inspirál azokra a cselekedetekre, amelyek pozitív eredményt hoznak. Amint egy ötlet megfogan a tudatalattiban, az rögvest nekilát a megvalósításnak.

Fontos tudnunk, hogy képekben gondolkodunk. Tehát bármit is szeretnénk elérni, a tudatallatit csakis az annak megfelelő (jel)képpel befolyásolhatjuk a kívánt irányban. Ekkor kezdődik el a csodagyártás. Ha még nem sikerült megvalósítaji egy dédelgetett célt, biztosak lehetünk abban, hogy még nem ért le a kép a tudatalattiba. ezért kezdjük minden egyes napukat azzal, hogy elképzeljük (vizualizáljuk) a célunkat. Napközben számtalanszor ismételjük, és lefekvés előtt tegyünk rá még néhány lapáttal. Vizualizáció közben dolgoztassuk meg az összes érzékszervünket: érezzük az elérendő cél illatát, tapintását, hangját, látványát és ízét… Ez annyit tesz, hogy életszerűen képzeljük el a dolgot, mintha máris a miénk lenne. Olyan ez, mintha háromdimenziós film készülne a főszereplésünkkel. Az ismétlésnek vannak egyszerű technikái, amelyek szintén segítenek. Álljunk a tükör elé és mondjuk ki – ha a körülmények engedik – hangosan, amit szeretnénk. Ez naponta nagyon sokszor megismételhető.

Bob Proctor,  a Titok c. film egyik főszereplője, aki az emberi elme működését ötven éven át tanulmányozta, gyakran tanácsolja klienseinek, hogy hordjanak magukkal egy “hálakártyát”. Ez egy darab papír, amire ráírjuk, amiért már előre hálásak vagyunk, például: “Olyan hálás vagyok, amiért havonta —— Ft-ot keresek, akár több bevételi forrásból!”  Ha a kártya a pénztárcánkban van, ahányszor használjuk, mindig eszünkbe jut a tartalma. Ennek az a lényege, hogy a vanra, a létezőre és nem a hiányra koncentrálunk. (Emlékezzünk a vonzás törvényére: ha arra gondolunk, hogy nem tudjuk kifizetni a számlát, azt fogjuk bevonzani, hiszen működésbe lép a hasonlót a hasonlóhoz elv.)

Észre fogunk venni lehetőségeket, amelyekre korábban nem voltunk nyitottak. Ismételjük meg a célképünket ahányszor csak tudjuk, amíg lelkünkbe égett vággyá nem formálódik. Ha álmunkban felriasztanának, gondolkodás nélkül rá kell vágnunk, hogy mi az, amit a legeslegjobban szeretnénk.

A lényeg, hogy fókuszáljunk kitartóan és nagy motivációval az ismétlésre, hogy elkészüljön a cél mentális képe, amely a tudatalattiban tükröződik. Fogadjuk meg, hogy e márciusi cikk elolvasása után valóban nekiállunk a leírtak megvalósításának. A kitartás kifizetődik. Aki úgy érzi, hogy nincs ideje vagy elég kitartása, jöjjön el egy személyes konzultációra, hogy a kineziológia segítségével gyorsabban átprogramozhassuk a tudatalattit. Szeretettel kívánom, hogy akár egyedül, akár a közreműködésemmel, de az a csodaszép tavaszt hozó hónap indítsa be minden Olvasóm személyes csodagyárát.

 

Szabó Lőrinc: Tavasz

“Mi az?”-kérdezte Vén Rigó.
“Tavasz!”-felelt a Nap.
“Megjött?”-kérdezte Vén Rigó.
“Meg ám!”- felelt a Nap.

“Szeretsz?”-kérdezte Vén Rigó?
“Szeretlek!”-szólt a Nap.
“Akkor hát szép lesz a világ?”
“Még szebb és boldogabb!”

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>