Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home Szorongás, félelem – van megoldás!

Szorongás, félelem – van megoldás!

szoronás és félelem

 

Szorongás, aggodalom, félelem: nem kell, hogy így legyen!

 

Ha képes vagy felhagyni a jövőtől való félelemmel, bizony csodák történnek…

A nyugtalankodás a legártalmasabb szokás, amely az emberi elmével történhet. A psziché betegségéről van szó, amely olyankor jelenik meg, amikor elveszítjük a kapcsolatunkat a lelkünkkel és a spirituális gyökereinkkel. Valami történik az életben, és a félelmen alapuló negatív gondolatok árasztják el a fejünket, mi több, egyre csak keringenek ismétlődően, szemlátomást végeláthatatlanul… A félelem érzése belül keletkezik és megtölti az elmét kétségekkel, az életbe vetett hit gyengülésével. Ami miatt aggodalmaskodunk, azt az elme képes elengedni!

A nyugtalanság akkor fog el, amikor a logikus, racionális elmére hagyatkozunk csupán, és elfelejtjük, mit is jelent a szívünkből élni. Amikor elveszünk a folyamatos nyomás alatt, a nyugtalanság elfedi a spirituális gyökereinket. Elfelejtjük, milyen az, amikor örömmel élvezzük az életet és biztonságban érezzük magunkat, mert tudjuk, hogy mindig minden tökéletes ebben az intelligens univerzumban, amely nem hibázik.

A nyugtalankodás azt jelenti, hogy nem bízunk az univerzumhoz való spirituális kapcsolódásunkban, aminek következtében azt gondoljuk, hogy erőtlen, képtelen lények vagyunk, akik nem tudjuk alakítani a saját sorsukat-jövőjüket. Statisztikák igazolják, hogy az aggodalmaink 99%-a soha nem válik valóra, ergo a maradék egy százalék miatt rontjuk el a saját kedvünket. Az Ego, az elme teljes kontrollt akar a valóság felett, abból indul ki, hogy az élet stratégiai megközelítése az optimális. Amikor nem bízunk az életben, nem engedjük be a szeretetet, nem tiszteljük a bennünket körülvevő isteni misztériumot. Az elme feszültté, követelődzővé válik, minden miatt nyugtalankodik.

Nyugtalankodunk, és az elme megutáltatja velünk a hirtelen változtatást, duruzsolván,  hogy gyengék, sérülékenyek, védtelenek vagyunk. Azt gondolja, hogy az erő a keménységben van, teljes biztonságot akar és 100%-os garanciát, hogy minden rendben lesz. Az ego nem tudja, hogy az élet nem más, mint folyamatos bizakodás az ismeretlenben. Az ego elfeledte, hogy a valódi erő a gyengédségben rejlik, és a víz mindig legyőzi a sziklát. Az elmének meg kell tanulnia, hogy a gyengéd, megbocsátó szív telis tele van bizalommal, és az az egyetlen módja annak, hogy örömmel éljünk, hogy végképp megszabaduljunk az aggodalmaskodástól.

A bennünk lakozó örök nyugtalankodót nem könnyű elfogni és elég nagy kihívás, ha meg akarjuk állítani. Hozzászokhatunk ahhoz, hogy vakon kövessük a túlelemző, szkeptikus, kételkedő rögeszménket, és úgy érezhetjük, hogy ez intelligensebb és bizalomra jobban érdemes, mint a szabadon kószáló, spontán előbukkanó intuíció. A nyugtalanság iránti szenvedély az a részünk, amely meggátolja, hogy úgy élvezzük az életet, ahogy jön. Szinte képtelenségnek tűnik, hogy elfogadjuk: bármi is történik holnap, az az érintettek legjavát szolgálja. A belsőnkben uralkodó aggodalmaskodó napi 24 órás szolgálatot teljesít, és csakis azzal foglalkozik, hogy életünknek csupán a negatív oldalát lássuk. Logikátlan és félelmet keltő szerinte, ha az elme gyenge, rászedhető, naiv, valóságtól elrugaszkodó, amely képtelen felkészülni a lehetséges jövőbeni horrorra…

„Ha a problémádra van megoldás, minek aggodalmaskodni? Ha a problémádra nincs megoldás, minek aggodalmaskodni?” – kínai mondás

Nincs sok eszközünk a szuper aggodalmaskodó elme meggyőzésére, hogy a negatív kimenet nem válik valóra. A nyugtalan elme olyan biokémiai koktélt választ ki, amely szinte fájdalmassá teszi a pozitív gondolkodást. A nyugtalankodó otthon érzi magát, kontrollálja az életet és folytatja a negatív gondolkodást, szabadságra nem megy soha. Nem díjazza, ha kicsit hülyéskedünk, ha a spirituális természetünknél fogva boldogok vagyunk, ha egyszerűen csak azt ünneplejük, hogy életben vagyunk.

Amikor az aggodalmaskodást kiváltó biokémiai anyagok elárasztják az agyat, olyan erősen hatnak, hogy az egyedüli hely, ahol béke és világosság honol, a magasabb tudat. Amikor az elménket a puszta érzékelés folyamával szembesítjük, szép lassan azt hisszük, hogy amitől annyira félünk, nem válik valóra. A tiszta tudat energiája úgy működik, mint a folyó, amely magával sodorja a negatív gondolatokat.  Amikor néhány percre a tudatunk érzékelésével foglaljuk el magunkat, azonnal el tudjuk engedni az ego ama szükségletét, hogy mindent ellenőrzése alá vonjon, féljen. Elkezdjük magunkba szívni az élet olyatén való megtapasztalását, amely nyílttá, bizakodóvá és szeretetet adóvá tesz és a mély belső béke feletti örömérzést nyújtja.

Elmondhatod aggodalmaskodó elmédnek milliószor, hogy nincs mitől félnie, az ok, amiért ez nem hat rá, a műveletlensége. Nem tudja, miként kell ellazítani a testet, szeretni a misztériumot és bízni abban, hogy a jövő tökéletes lesz. Túlságosan sokat gondolkodik, mindig úgy érzi, hogy nincs elég hatalma, ereje és szükségét érzi a minden feletti ellenőrzésnek. Az állandóan aggodalmaskodó elme figyelmen kívül hagyja, amit a kvantumfizika az elmúlt 50 évben bebizonyított: a gondolat olyan dolog, amely hatással van a világra.

Minden gondolatunk, minden érzelmünk befolyásolja a környezetünket, a közösségünket és bizonyos szinten az egész világot. Beigazolódott, hogy aki érzelmileg nagyon szoros kötelékben él egy másik emberrel, a világ másik végéről is megérzi, ha az illető nagy érzelmi változásokon megy keresztül, legyen szó akár örömről, akár félelemről. Azt is tudjuk, hogy ez emberek szívesebben üzletelnek olyanokkal, akikben megbíznak.  Képesek vagyunk bevonzani a megfelelő embereket és a megfelelő helyzeteket, ha a szívünk azzal az érzelemmel rezonál, hogy minden rendben lesz.

Minél jobban megértjük, micsoda hatalom van a birtokunkban minden gondolatunkkal, annál könnyebb lesz egy lépést hátrálni az aggodalmaskodó elmétől és meghaladni azt. Amikor közvetlenül górcső alá tesszük az aggodalmainkat, jellemzően az derül ki, hogy a külvilágra irányulnak. Az elme hajlamos kizárólag a gazdagságra, a pénzre, a fizikai testre, a mások véleményére, a szeretteink iránti aggodalomra gondolni, és persze arra, hogy vajon mit hoz a jövő. A műveletlen elme bármitől képes félni!

Amikor a szeretteink miatt aggódunk, úgy gondoljuk, hogy ez is része a róluk való gondoskodásnak.   Néha még lelkiismeret-furdalásunk is van, ha nem aggódunk. Az igazság az, hogy az aggodalom energiája a félelem negatív vibrációját küldi ki, amely egészségtelen, bizalmatlanságot szül, és valójában a szeretett lényt energetikailag a földe viszi. Ha valaki miatt aggódunk, kiszívjuk az illető életenergiáját, aminek hatására magányosabbnak érzik magukat az univerzumban.

Figyeljünk oda! Az aggodalmaskodás tudatalatti szokás, amely nagyobb szenvedély, mint a kábítószer! Képes teljesen lerombolni az életet, amely tele volt örömmel, szeretettel és mosollyal. Ha nem tanuljuk meg, hogy kell felülkerekedni ezen a függőséget okozó eszmén, az energia belül robbanhat. Amikor az aggodalmaskodás önmagunk ellen irányul, az életünk minden szintjén kételkedni kezdünk magunkban, aminek valamilyen pszichoszomatikus betegség, rosszabb esetben akár halál lehet a vége. Ez tényleg ok az aggodalomra! Életfontosságú tehát, hogy újfajta választ adjunk az életünkre. Mély hálával viseltessünk minden percért, érezzük az élet jóságát, amely természetesen vesz körül minket.

„Egyetlen módja van a boldogságnak, mégpedig kevesebbet aggódni olyan dolgok miatt, amelyeken amúgy sem tudunk változtatni.”(Epictetus)

Ne félj, van néhány alapvető lépés, amelynek segítségével megálljt parancsolhatunk a belsőfélelemnek és megragadhatod a bizalommal és örömmel teli életet. Az első dolog annak a ténynek a beismerése, hogy minden egyes aggodalmaskodó gondolatunkat mimagunk generáltuk! Igen, Te alkottad meg, ezért csak MI vagyunk képesek megállítani. Ha nem vállaljuk a felelősséget, nem tudjuk megállapítani. Kutassuk ki, mi történik legbelül: mit nem szeretünk gondolni, csinálni, érezni, megtapasztalni vagy valóra váltani? Ha felelősséget vállalunk, urai leszünk a legközelebbi gondolatfolyamatnak, mert arra fókuszálunk, amire akarunk. Elkezdjük arra fordítani az időnket és energiánkat, ami jólesik, lelkesítő, bizalomgerjesztő és új!

Erőt ad, hogy tudjuk: bármit, bármikor elképzelhetünk és az új gondolatok befolyásolják a valóság megtapasztalását. Mi lenne, ha minden energiánkat arra koncentrálnánk, amit AKARUNK ahelyett, hogy folyton attól félünk, amit NEM AKARUNK?  Hogyan érzenénk magunkat a nap végén? Amikor arra fókuszálunk, amit szeretnénk, önmagunkat hozzuk abba a helyzetbe, hogy naponta valami gyönyörűt vizualizáljunk. Elképzeljük, amint a napsugár melege eléri a szívünket, ahogy a lábunk megérinti a tengerpart selymes homokját… Ezek a gondolatok önmagunkban kiváltják az agyban olyan örömhormonok termelődését, amelyek elűzik a félelmet, a szorongást.

Van egy másik módszer is a gyötrő gondolatok elűzésére, amely igen hatásos. Mondhatni, ez képezi a gerincét az aggodalom vibrációjától való megszabadulásnak. A  titok abban áll, hogy megtanuljuk, miként helyettesítsük a nyugtalanságot a kíváncsisággal.  Ahelyett, hogy azon szorongunk, hogy vajon mi történik, kérdezzük meg, vajon mi minden történhet. Mindig van több kimeneti lehetőség, amelyek a jövőben megvalósulhatnak.  Várjuk kíváncsian, mit tartogat számunkra az univerzum.

Amint kinyitjuk a  kíváncsiság kapuját,  megérintjük a bensőnkben élő gyönyörű ártatlanságot. Olyan ez, mint amikor a bimbó kitárja szirmait a Nap felé. Néhány percre merüljünk el ebben a csodás érzésben, hagyjuk, hogy az ártatlanság és a jóság töltse be a teret. Képzeljük el, hogy ismét az az kisgyerek  vagyunk, aki még gondtalanul játszik, és nagy szemekkel rácsodálkozik a világra.

Ebben az állapotban kezdjük megérezni, milyen is az univerzumvalójában. Ebben a rácsodálkozós állapotban megszűnik minden aggodalom. Némi gyakorlással elérhetjük, hogy a kíváncsiság legyőzi a félelmet. Ezen a csodás bolygón nekünk kimért időhorizonton öröm és boldogság tűnik fel.

Egy másik útja az aggodalom elűzésének a mentális fegyelem és fókuszálás erősítése. Ha csak a racionális elme uralkodik felettünk, annyira elszabadulhat, mint a vad lovak. Naponta próbáljuk meg erősíteni a spirituális kapcsolatot a belsőnkben élő örök élettel. Nyissuk meg a szívünket a természetnek, növesszünk spirituális gyökereket, amelyek anyaga a bizalom. Ha nyitottak és kíváncsiak vagyunk, a spirituális erő megtalál minket, legyünk bárhol.

Sokan vagyunk, akik a nyugtalanság, a szorongás mestereiként évek óta csak ezt a filmet forgatjuk az elménkben. Már nem érzékeljük, nem vesszük észre a szépet, az örömöt.  Ellenszerként csak az életbe vetett bizalom szolgál. Kötelezzük el magunkat a változás, a szándékos változtatás mellett. Lehet, hogy eddig túlsúlyban voltak a rossz dolgok, lehet, hogy nem úgy alakultak a kapcsolataink, ahogy szerettük volna. Hosszú az a katalógus, amely a valós és a vélt sérelmeinket listázza.

Mégis:

Ne temetkezzünk bele a megszokás meleg, pihe-puha biztonságába. Vegyünk egy mély lélegzetet, csukjuk be a szemünket és lélegezzünk újra nagyon mélyen. Közben engedjük, hogy minden porcikánk ellazuljon. Koncentráljunk erősen arra a nagyszerű tényre,  hogy  mi magunk vagyunk döntési helyzetben, mi választhatjuk meg szabadon, minek adunk több esélyt: a negatív gondolatoknak, vagy a „még minden lehet, jobb is jöhet” érzésnek.

Tisztában vagyok azzal, hogy mindezt könnyebb begyakorolni, napi szokássá formálni, ha van valaki, aki a megfelelő tudás és eszközök birtokában mellénk áll, aki épp a megfelelő időben segít. Örömmel állok mindazok rendelkezésére, akik valóban ki akarnak törni a félelem mókuskerekéből. Egy telefonhívás az egész.

 

A fenti gondolatokat Jefree Ozwald cikke alapján  (www.EnlightenedBeings.com) tesszük közzé.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>