Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home LEGYEN 2015 A LEGJOBB ÉVED

LEGYEN 2015 A LEGJOBB ÉVED

 
2015 legyen a legjobb

Mayer Orrilia kinezstudiója

2015 elején tégy valamit, ami többet ér a szokásos újévi fogadalmaknál

Mayer Ottilia: ÚJÉVI KÖSZÖNTŐ HELYETT

A világhírű, nálunk is kedvelt orvos és író - Deepak Chopra – gondolatait december 30-ai blogja www.chopracenter.com  alapján  saját, nem hivatalos fordításban adjuk közre

Az új esztendő fogadalmakkal indítása mögött jószándék rejlik. Mindannyian szeretnénk életünk egyes területeit jobbítani, miközben szakítanánk a rossz szokásokkal. Csakhogy a legtöbb ember számára a jószándék nem visz messze (mondjuk 90%-unkra igaz ez).

Elfelejtjük a fogadalmainkat, mert a szokás hatalma legyűri őket.

Vannak jobb megoldás, amely egyszerű, ugyanakkor nagyon hatásos módja a megerősítésnek. Amikor az univerzumnak felajánljuk a törekvéseinket és azokat naponta megismételjük, két dolgot érhetünk el: egyrészt arra taníthatjuk az elménket, hogy alkalmazkodjon a gondolkodásnak egy új módjához, másrészt az életünket magasabb szempontból kezdjük látni. A spirituális élet olyan készségeket rejt, amelyek gyakorlati változásokhoz vezetnek, és a szándék, illetve cél erejének (hatalmának) megvalósítása a legértékesebb készségek/képességek között foglal helyet, amelyeket ember elsajátíthat.

Számtalan kívánságunk lehet, de ha egész évben következetesen ragaszkodunk négy alapvető célhoz, nagyobb esélyt kapunk a sikerre, mert ezek nem ütköznek lelki akadályokba, hiszen minden életmódhoz, hithez, személyiséghez és egyéni élethelyzethez passzolnak.

A négy kívánság[1]

Szeretnék

  • egészséges, energiával telt testet,szép test
  • szerető, könyörületes szívet,szív
  • pihent, ám éber elmét elme működésés

 

  • könnyű létet.

könnyű élet

Ezek a célok/szándékok a testről, az érzelmekről, az elméről és a lélekről szólnak, vagyis a tudat területeiről, ahol érzelmek, képek, érzetek és gondolatok formájában tudatosulnak.

A négy szándék erejének alkalmazása a test, az érzelmek, az elme és a lélek újfajta megközelítését követelik meg: a lét egyetlen folyamaként értelmezendők. Könnyen megvalósíthatók, ha a korábbi napi rutint enyhén módosítjuk.

Első lépés: minden reggel adjunk magunknak egy kis időt, hogy csendben ülhessünk egy picit, mielőtt a napi dolgaink elkezdődnének. Ekkor gondoljuk át az előttünk álló napot a csendes figyelem állapotában.

Aki szokott meditálni, a meditáció végére illessze be a négy szándékot.

Második lépés:   amikor lecsendesült az elménk, öt percig figyeljük a lélegzetvételünket, mégpedig  könnyedén és erőltetés nélkül. Ezt követően figyeljünk a szívünkre.

Harmadik lépés: ismételjük meg a négy szándékot úgy, hogy mindegyik közé iktassunk piciny szünetet, hogy az adott cél/szándék megtalálja a maga helyét bennünk. Az elme és a test közötti összeköttetés mozgékony, naponta másutt található és így ad teret az újfajta válasznak. Vegyük könnyedén az érkező válaszokat és irányítsuk figyelmünket vissza a szívünkre, mielőtt a következő célra térnénk rá.

Példa: Csendben mondjuk ki az első célt: szeretnék egy egészséges, energiával teli testet. Várjunk egy picit és figyeljünk a feltörekvő érzetre, képekre, érzelemre vagy gondolatra. Jegyezzük meg ezeket, majd figyelmünket ismét irányítsuk a szívünkre. Mondjuk ki csendben a második kívánságot: szeretnék egy szerető. könyörületes szívet.

A kapott választ nem kell értékelnünk és nem kell megkísérelni annak megváltoztatását sem. Mindegy, milyen válasz jön, még ha úgy véljük is, hogy az negatív. A cél az, hogy felpuhítsuk a figyelmünket és engedjük arra,  amerre az elme természetesen irányítja. Amennyiben úgy érezzük, hogy a válasz nagyon durva vagy stresszt okoz, nyissuk ki a szemünket és vegyünk néhány lélegzetet, amíg ismét nem érezzük, hogy újra a magunk központjában vagyunk. Ekkor rátérhetünk a következő szándékra, ill. kívánságra, de semmit sem szabad erőltetni.

Negyedik lépés: Amint befejeztük a négy szándékot, néhány percig maradjunk ebben a csendes állapotban, majd induljon a nap.

A 4 szándék figyelemmel kísérése

Csupán azzal, hogy kifejezzük a szándékainkat és megengedjük, hogy ellepjék belső terünket, több változást generálunk, mint amennyit bármilyen fogadalommal elérhetnénk, amihez akaraterő társul. Mindig az első lépés a legfontosabb. Van egy követő program, amely nagymértékben erősíti a szándékaink megvalósítását. Kedvünk szerint választhatunk az alábbiak közül:

1. Emlékeztetők:  Amikor olyan helyzetben érezzük magunkat, amikor nem tudjuk igazán, hogy mit kellene tenni vagy érezni, a négy kívánság közül a leginkább odaillőt vegyük elő és ismételjük meg. Ha például már jóllaktunk, de még ott mosolyog a fantasztikus desszert, egyszerűen csak ismételjük meg magunkban a szándékot: egészséges, energiával teli testet szeretnék. Ennyi.  Mindegy, mit választunk (megesszük-e vagy otthagyjuk-e a desszertet), ítélet nélkül menjünk tovább. Amikor a szándékainkra/kívánságainkra emlékeztetjük magunkat, értéksemleges lépést teszünk, amely idővel stressz és erőfeszítés nélkül összehangolódik a legmagasabb szándékainkkal.

2. Stressz:  Az áramlás ellentétje a  stressz. Amikor ilye állapotba kerülünk, első dolgunk az legyen, hogy amilyen gyorsan csak lehet, próbáljunk kikerülni ebből a helyzetből. Keressünk egy csendes zugot, összpontosítsunk és ismételjük meg a „könnyű életet szeretnék.” kívánságot. Elmondjuk a magasabb énünknek, hogy nem akarunk összhangba kerülni a stresszel, ellenkezőleg: békét, nyugalmat akarunk.

3. Megerősítés: A legjobb megerősítés az, ha tudatában vagyunk az éppen bejárt ösvénynek, a nap minden szakában és minden egyes napon. Késő délután vagy este, amikor megint kiszakíthatunk magunknak néhány csendes percet, írjuk le mindazokat a pozitív dolgokat, amelyek a nap során megvalósulni kezdtek a szándékaink közül. Lehet szó olyan egyszerű élményről, hogy élveztük a sétát, a környék szépségét, hálásak vagyunk a gyerekeinkért, vagy inspirációt kaptunk egy zenétől, verstől, bármitől. Ezek a pillanatok, amelyek a  nehézségek helyét elfoglalták arra az időre. Üdvözüljük őket, és meglátjuk, megszaporodnak.

4. Átcsoportosítás:  Naponta ezernyi dologgal vagyunk elfoglalva és a figyelmünk egyikről a másikra cikázik. Amikor elfogyasztottuk az aznapi energiamennyiséget, alvás közben az elme feltöltődik a következő napra. Az ágyban fekve épp elalvás előtt térjünk rá a négy kívánságra. Vegyük el a testet, az elmét és a lelket. Megismételjük a négy szándékot, de az is megfelelő, ha a négy területre gondolunk pozitívan és optimista hangulatban.

A fenti recept nagyon gyakorlatias, és sokkal jobban hat, mint az újév hangulatában elmorzsolt fogadalmak. Ha ráhangolódunk az élet folyamára, a legfelsőbb célunkat érjük el, hiszen egyesíti a testet, az elmét és a lelket. Mindenki ezt az állapotot kívánja a legjobban. Itt kezdődik a tökéletes élet.

Kívánom, hogy minden kedves olvasó tapasztalja meg önmaga csodálatos egységét, még akkor is, ha netán egy egész éves gyakorlás kell hozzá. Megbánni nem fogja, az garantált. Legfeljebb elképed, milyen csodák léphetnek bele az ő életébe- mindig akkor, amikor a legnagyobb a szükség és legkisebb a várakozás.

Boldog új esztendőt!

2015-ben bővül a portfólió, izgalmas és értékes cikkeket közlünk a világ vezető spirituális gondolkodóitól.[1] Chopra az intention kifejezést használja, ami magyarul szándék, cél, törekvés. Mi helyenként a kívánságot írjuk, mert jobban illeszkedik nyelvezetünkbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>