Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Facebook Twitter Gplus RSS

Kineziológia, stresszoldás, személyiségfejlesztés, angyalterápia, angyalklub 

Home Kineziológia Hiperaktív, nehezen kezelhető gyerekek
formats

Hiperaktív, nehezen kezelhető gyerekek

Published on 2012-11-14, by in Kineziológia.

Stressz transzformálása gyerekeknél

A kineziológiai kezelések rendkívül hatékonyak hiperaktív, nehezen kezelhető gyerekek esetében is.

Náluk ugyanis nincs még annyira mélyen rögzülve az a viselkedésminta, mely megkeseríti a saját és környezetük életét is.

Már kialakult ugyan, de még, ha időben tesz a szülő érte ( és nem ellene, mert az mindig szembenállást vált ki), akkor átalakítható a beindult folyamat.

Abból induljunk ki mindig, hogy alapvetően az ember jóra született, csak a körülmények áldozatává válik, az elvárásoknak akar nagyon megfelelni, hogy a szülőtől minél több elismerést, szeretetet kapjon. Ha a szülő magasra rakja a mércét, vagy hajdani – vagy mai – önmagához hasonlítja a gyermeke talpraesettségét, ez feszültséget, szorongást okoz. Ilyenkor egyre többször felejtkezik el a feladatról, törlődik a memóriából a házi-feladat léte, felejti otthon a legalapvetőbb felszerelést, és még sorolhatnám.

Ezek azok a figyelmeztetések, melyek nem engedik, hogy a szülő figyelme más -esetleg “fontosabb” – dologra koncentrálódjon csak, hanem dübörögve követelik a megoldást.

A háttérben ilyenkor megtalálható valamelyik szülő-nagyszülő viselkedési mintája, esetleges iskola ellenessége, melyen szerencsére azért átverekedte magát, nagy örömére, hogy túl van rajta. De a gyermek “örökölte” az érzetek jelentős részét, ezért csak elodázódott a nem megoldódott a dolog.   (Egyébként azért is szoktunk kineziológushoz járni, és kioldatni a problémás energetikai lenyomatokat, hogy gyermekeinknek már ne kelljen szenvedniük, őket már ne kínozza meg az, ami minket hajdanán meggyötört. Tehát nem elég a túlélés, hogy a szenvedésen túl vagyunk, energetikailag rendbe kell tettetnünk ahhoz, hogy unokáink se elássák viszont… )

A szülőnek szerencsére nincs más dolga, mint szakemberhez, kineziológushoz, elvinni a csemetéjüket. Ezt a módszert Amerikában erre találták ki, hogy a

hiperaktív, szorongó, figyelem hiányos, és más egyéb zavarokkal küzdő gyermekeket átalakítsa sikeres, felszabadult, egészséges szemléletűvé.

 A rajtuk lévő nyomasztó érzésekkel dolgozunk, ezeket alakítjuk át, és amikor a gyermek nem érzi magán a terhet, nem jönnek neki a nyomasztó gondolatok, tud éjjel aludni, akkor tud igazán önmaga lenni, az a boldog, önfeledt gyermek, akinek született valójában.

Nem szeretném azt sejtetni, hogy a szülő a felelős a negatív tulajdonságokért, a rossz magaviseletért  –  a pozitív pedig velünk született lenne — de javaslom, hogy emlékezzünk….. /esetleg, ha nem megy, kérdezzük meg saját szüleinket az adott témával kapcsolatban/!

A kezelésre visszatérve: energetikai gyakorlatokról van szó, melyek oldják a blokkokat az energiarendszerünkben, az agy különböző területeire hatnak ezáltal, amely több oxigént, tápanyagot kap, jobban beindulnak bizonyos enzimek, hormonok, a szervezet fellélegzik, megkönnyebbül, és felszabadultan dolgozik tovább. Ez kihat a lelki állapotra, kedélyállapotra, és lesz kedve a gyermeknek tanulni, sportolni, beszélgetni, énekelni stb.

Az agy különböző területeire még színekkel is hatunk, előre kinyomtatott mandalákat színeznek a gyerekek, attól függően, az agy melyik területe blokkolt. Attól függően, hogy

az osztálytársaival van problémája,

barátságok kialakításával-elengedésével,

családon belüli kapcsolatokkal, egészségével

sikerrel, határozottsággal, hiperaktivitással

elfogadással  - segítőkészséggel

kreativitással, regenerálódással (önmaga újraalkotásával)

önműveléssel, memóriával

nehezen kezelhető esetleg, stb,

ehhez képest van lehetőség mandalák színezésére.

 

A végeredmény egy kedves, okos, vidám gyermek, aki szívesen vesz részt akár az otthoni munkában, akár az iskolai tevékenységekben, és érzi a szülei feltétel nélküli bizalmát.

Szeretettel várok mindenkit!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>